Diskriminácia zamestnanca po opätovnom návrate do zamestnania - Jaško, Jozef
Samotný pojem diskriminácia je definovaný v zákone č. 365/2004 Z. z. o rovnakom zaobchádzaní v niektorých oblastiach a o ochrane pred diskrimináciou, tzv. antidiskriminačný zákon. Podľa uvedeného zákona, diskriminácia je priama diskriminácia, nepriama diskriminácia, obťažovanie, sexuálne obťažovanie a neoprávnený postih. Diskriminácia je aj pokyn na diskrimináciu a nabádanie na diskrimináciu. Aký je rozdiel medzi priamou a nepriamou diskrimináciou?