eBanking – Measuring Attributes of Banking New Technologies' Adoption in Developing Economy Countries - de Jager, Johan W.
Cieľom článku je vyvinúť, preskúmať a overiť novú stupnicu merania atribútov prijatia eBankingu (elektronického bankovníctva) určenú pre rozvojové krajiny (Južná Afrika, Ukrajina). Na vytvorenie počiatočnej meracej škály sa zhromaždili údaje z predtým overených nástrojov, ktoré sú základom ôsmich charakteristík bankových zákazníkov. Po zozbieraní údajov sa analyzujú pomocou postupov faktorovej analýzy. Článok uvádza odporúčania na rozšírenie výskumu s cieľom zhromaždiť údaje z väčšieho počtu krajín s rozvojovou ekonomikou, ako aj na začlenenie ďalších údajov, ktoré sa nebrali do úvahy.