Examining Climate Change Awareness and Climate-friendly Activities of Urban Residents: A Case Study in Košice - Tóthová, Veronika
Diskusia o faktoroch, ktoré môžu ovplyvniť adaptačné a zmierňujúce aktivity mestských občanov, pričom ako prípadovú štúdia sa používa slovenské mesto Košice. Údaje boli zozbierané pomocou prieskumu uskutočneného s miestnymi obyvateľmi v rámci príprav na prvú adaptačnú stratégiu mesta na zmenu klímy. Článok využíva dvojstupňovú analýzu na skúmanie sociálno-ekonomických, psychologických a kontextových faktorov spojených s uvedomovaním si zmeny klímy a aktivitami priaznivými pre klímu.