Zásady rovnakej odmeny žien a mužov - Boráková, Lucia
Rozdielne odmeňovanie mužov a žien za prácu je otázka, ktorá z pohľadu rovnosti mužov a žien pretrváva desiatky rokov. Trend rovnakého odmeňovania mužov a žien je v porovnaní s minulým obdobím v našej spoločnosti známy, avšak stále dochádza k mzdovým rozdielom v odmeňovaní mužov a žien v rôznych pozíciách na trhu práce, a to aj napriek rozsiahlej legislatívnej úprave a pokroku v oblasti rovnosti odmeňovania podľa pohlaví.