Green Human Resource Management Practices in the Context of Sustainable Business Development - Kráľová, Katarína
Zelené riadenie ľudských zdrojov je chápané ako nadstavba strategického riadenia ľudských zdrojov a predstavuje nový prístup k riadeniu ľudí so zameraním na dlhodobý rozvoj, regeneráciu a obnovu ľudských zdrojov v kontexte trvalo udržateľného rozvoja podnikania. Atribúty zeleného HRM v porovnaní s mainstreamovým HRM však ešte nie sú úplne jasné a presné. Príspevok má za cieľ vyplniť túto medzeru návrhom a odhalením charakteristík zeleného manažmentu ľudských zdrojov a ich vplyvu a vplyvu na udržateľnosť podnikania, ako aj možností integrácie praktík zeleného manažmentu ľudských zdrojov do podnikania.