Potenciál brownfieldov ostáva nevyužitý - Maťo, Vladimír
Rozsiahle areály, ktoré kedysi prekvitali priemyslom, ostávajú dlhodobo nevyužité. Prinavráteniu pôvodnej funkcie často bránia environmentálne záťaže a neprajná byrokracia. Výstavba priemyslených budov je tak stále jednoduchšia a lacnejšia od základov na zelenej lúke. Motiváciou pre ich využitie by mohla byť zmena prístupu zo strany úradov, potrebným tlakom zas trend udržteľnosti. Perspektíva brownfieldov na Slovensku je totiž veľká a uplatnenie by našli aj v prospech logistiky.