Impact of Social Media Analytics on Digital Innovation - Roy, Ashapurna Debikumari
Článok sa zaoberá vytváraním hodnoty pomocou interakcií medzi spotrebiteľmi a odborníkmi v digitálnych inovačných ekosystémoch. Pozerá sa na to pomocou metodologickej stratégie analýzy sociálnych médií, predstavujúc interdisciplinárny prístup snažiaci sa kombinovať, rozširovať a prispôsobovať techniky analýzy informácií zo sociálnych sietí. Využitím tohto rámca na pozorovanie obsahu generovaného používateľmi zverejneného na platformách sociálnych sietí sa hodnotí, ako spotrebiteľské a expertné zainteresované strany spájajú hodnotu so službou Spotify, ktorá ponúka aj digitálnu predplatenú službu na streamovanie audiokníh. Na základe súboru údajov obsahov generovaných používateľmi zistenia ilustrujú metódy vytvárania hodnoty, ktorými zainteresované strany v rámci ekosystémov spoločnosti Spotify spájajú hodnotu s digitálnou inováciou spoločnosti Spotify. Zistenia zdôrazňujú, ktoré metódy vytvárania hodnoty vyplývajúce z interakcií spotrebiteľských a expertných zainteresovaných strán v sociálnych sieťach vedú k hybridizácii hodnoty, pri ktorej sa v skúmanej situácii spájajú viaceré typy hodnotových skupín.