Inovatívna spolupráca roztočila kolotoč vratných obalov - Maťo, Vladimír
Rastúca obľuba nakupovania v internetových obchodoch má aj svoju tienistú stránku. Kartónové krabica a iné jednorázové obalové materiály vytvárajú hlbokú uhlíkovaú stopu a predstavujú vážnu hrozbu pre životné prostredie. Európska komisia preto zavádza nové pravidlá internetového predaja, ktoré obchodníkov prinútia používať ekologické a opakovateľne použiteľné krabice. Na trh sa valú obalová cunami v podobe nevyhnutných zmien, avšak už dnes sa objavujú trhoví hráči odhodlaní jazdu na nej ustáť.