Legislatívne zmeny v oblasti daní účinné od 1. 1. 2024 - Jašurková, Katarína
Zmeny v zákone o dani z pridanej hodnoty. Zmeny zavedené tzv. konsolidačným balíčkom v zákone o dani z príjmov. Novelizácia úrokových nákladov v zákone o dani z príjmov. Zdaňovanie príjmov športových odborníkov od 1. 1. 2024. Reforma stavebnej legislatívy a jej vplyv na daňové odpisy pre vybrané druhy stavieb. Premeny obchodných spoločností. Pomoc pri splácaní úveru na bývanie a daňový bonus na zaplatené úroky. Zákon o dorovnávacej dani z príjmov právnickej osoby. Novela zákona o osobitnom odvode z podnikania v regulovaných odvetviach. Zmeny v zákone o zdravotnom poistení. Zmeny v zákone o starobnom dôchodkovom sporení. Zmena v zákone o štátnych sviatkoch. Novela zákona o solidárnom príspevku. Spotrebné dane (dane na alkoholický nápoj, dane z tabaku).