Úvod k systému enviromentálneho manažérstva - Stričík, Michal, 1969-
Enviromentálne manažérske systémy, ako súčasť manažérskych systémov kladú dôraz na dosahovanie pozitívnych enviromentálnych vplyvov v podnikoch. Je na zodpovednosti každého podniku a organizácie, aký prístup zvolí v tejto oblasti. V úvode problematiky enviromantálnych manažérskych systémov vysvetľujeme základné pojmy a normy, ako aj rozdiel medzi EMS - Enviromentálny manažérsky systém a EMAS - Eco-Management and Audit Scheme - Schéma pre enviromentálne manažérstvo a audit.