Prevádzkareň a miesto poskytnutia služby na účely DPH - Betáková, Jaroslava
Článok sleduje otázku, či na posúdenie existencie prevádzkarne v inom štáte má vplyv skutočnosť, že poskytovateľ a príjemca služieb sú síce právne nezávislé subjekty, ale patria do tej istej skupiny spoločností. Smernica o DPH a miesto poskytovania služieb. Prevádzkareň v zmysle vykonávacieho nariadenia. Prevádzkareň podľa ustálenej judikatúry Súdneho dvora Európskej únie. Prevádzkareň na účely dane z pridanej hodnoty. Prevádzkareň zahraničnej osoby v SR. Schopnosť prijímať a využívať služby na vlastné potreby stálej prevádzkarne.