The Use of Social Media by Polish and Slovak Students and Their Digital Competences - Smolag, Klaudia
V tejto štúdii je hlavným cieľom poukázať na rozdiely medzi využívaním SM poľskými a slovenskými študentmi a na vzťah medzi využívaním SM a digitálnymi kompetenciami. Na získanie údajov bol použitý dotazníkový prieskum realizovaný medzi poľskými a slovenskými študentmi technických fakúlt. Analýza sa uskutočnila pomocou metód viacrozmernej štatistickej analýzy. Štúdia prebiehala v októbri až decembri 2018 paralelne v Poľsku a na Slovensku. V priebehu štúdie sa vrátilo 172 dotazníkov od študentov z Poľska a 171 od študentov zo Slovenska, čo predstavuje manévrovaciu schopnosť 49 % a 65 %. Hlavným zistením výskumu o využívaní SM je častejšie používanie SM slovenskými študentmi.