Identification of the Level of Development and the Current State of the Tourism in Slovak Regions - Gáll, Jozef, 1991-
Cieľom tohto článku je kvantifikovať úroveň rozvoja regionálneho cestovného ruchu, posúdiť jeho potenciál v regiónoch Slovenska a identifikovať ich súčasné disparity. Pre účely tejto štúdie budeme hodnotiť potenciál regiónov cestovného ruchu Slovenska pomocou bežne používaných indexov - indikátorov intenzity cestovného ruchu. Výsledky analýz preukázali výrazné rozdiely medzi jednotlivými regiónmi cestovného ruchu