Bez politické shody ohledně přijetí eura nedává vstup do ERM II smysl. Byl by jen nákladným a zbytečně riskantním gestem - Zamrazilová, Eva
V Českej republike v posledných týždňoch znovu nabrala na obrátkach debata o prijatí eura. Napriek vlne emócií na oboch stranách barikády sa v nej ale bohužiaľ nedostáva dostatočnej pozornosti tomu, že vstup do eurozóny je oveľa viac než iba jednorazové politické rozhodnutie - predchádza mu náročný a dlhý proces príprav, ktorého podcenenie by mohlo Českú republiku prísť drahšie, než si politici aj verejnosť dokážu predstaviť. Neznamená to nutne, že je potrebné záväzok prijatia eura navždy opustiť, je ale potrebné mať na pamäti, čo všetko so sebou jeho naplnenie skutočne nesie - vrátane rizík a povinností.