Korene zážitkovej pedagogiky - Vanková, Katarína
Zážitková pedagogika vychádza z predpokladu, že najefektívnejším spôsobom učenia sa je prostredníctvom skúseností a zážitkov, ktoré majú pre žiakov osobný význam a sú pre nich relevantné. Zážitková pedagogika sa zakladá na princípe aktívneho zapojenia žiakov do vlastného učenia a vytvárania vlastných významov a súvislostí. . Príspevok je venovaný zážitkovej pedagogike v historickom kontexte.