Pracovný pomer na dobu určitú a jeho špecifiká v prípade vysokoškolských učiteľov: Pohľad na aktuálnu situáciu - Krasulová, Žaneta
Autorka v článku rozoberá jednu z atypických foriem zamestnávania, a to pracovné pomery na dobu určitú. Svoju pozornosť cieli na pracovnoprávne vzťahy vysokoškolských učiteľov v kontexte obligatórneho charakteru reťazenia pracovných pomerov na dobu určitú. Článok prináša prehľad slovenskej aj európskej právnej úpravy zamestnávania na dobu určitú a zameriava sa na výnimky zo zákazu reťazenia pracovných pomerov na dobu určitú najmä vo vzťahu k aplikácii ust. § 48 ods. 6 Zákonníka práce. Taktiež v článku podáva právnu analýzu inštitútu definitívy ako zamýšľanej garancie stability v kariére vysokoškolských učiteľov.