Dobré mravy v pracovnoprávnych vzťahoch - Mičudová, Tatiana
Dobré mravy sú pomerne diskutovaným pojmom nielen v občianskom práve, ale aj v odvetví pracovného práva. Napriek tomu, že zákon č. 311/2001 Z. z. Zákonník práce v znení neskorších predpisov (ďalej len „Zákonník práce“) tento pojem používa, v texte Zákonníka práce nenájdeme ich definíciu. Dobré mravy predstavujú súbor spoločenských, kultúrnych a mravných pravidiel správania, ktorý zodpovedá všeobecne uznávaným vzájomným vzťahom medzi ľuďmi a mravným princípom spoločenského poriadku. Dobré mravy sú pravidlami morálneho charakteru, na základe ktorých sa uplatňuje a presadzuje vzájomná slušnosť a rešpektovanie.