Daňová podpora pojištění dlouhodobé péče má zelenou - Zavázalová, Helena
Súčasťou mimoriadne diskutovaného legislatívneho balíka úprav podpory sporenia na starobu, ktorý platí od 1. januára 2024, bola aj novinka v podobe daňovej úľavy pre poistenie dlhodobej starostlivosti. Štát začal umožňovať odpočítavať od základu dane poistné vyplatené na poistenie dlhodobej starostlivosti pre seba alebo blízku osobu, a to až do limitu 48 000 Kč ročne.