Blockchain in Supply Chain Management in Automotive Industry: Systematic Literature Review - Vuković, Vuk
Hoci Blockchain Technology (BT) je jednou z inovácií, ktorá má značný potenciál zlepšiť obchodné procesy a umožniť nové služby pre potenciálnych užívateľov, jej implementácia v riadení dodávateľského reťazca (SCM - Supply Chain Management) automobilového priemyslu je len na začiatku. Z rastúceho počtu publikácií zameraných na túto problematiku je evidentné, že aplikácia BT by výrazne prispela k rozvoju automobilového priemyslu a zlepšeniu dodávateľského reťazca automobilových komponentov. Analýza výziev implementácie BT v SCM v sektore automobilového priemyslu prostredníctvom systematického prehľadu literatúry a presného definovania výhod a obmedzení, ktoré sa objavia v dodávateľských reťazcoch po aplikácii BT.