Market Characteristics and Entry Strategy Decision Making: The Market Perspective of Croatian Elderly Care Homes - Višić, Josipa
Sociodemografické zmeny zvyšujú potrebu dlhodobej starostlivosti o starších ľudí. V dôsledku toho poskytovanie formálnej ústavnej služby v domovoch dôchodcov je zaujímavou príležitosťou pre podnikateľov. Rozhodnutie o vstupe na trh je však ovplyvnené mnohými vonkajšími premennými. Vytvorenie lineárneho regresného modelu a jeho testovanie na chorvátskom trhu s opatrovateľskými zariadeniami pre seniorov. Pozorovania sa uskutočnili na úrovni okresov s použitím údajov za rok 2021.