Nulové položky, mimoriadne nízke položky a chyby v rozpočte pri oceňovaní stavebných prác? - Hedera, Juraj
V procesoch verejného obstarávania sa vyskytujú situácie, ktoré zákon č. 343/2015 Z.z. o verejnom obstarávaní a o zmene a doplnení niektorých zákonov v z. n. p. (ďalej len "ZVO") síce predpokladá, avšak konkrétne riešenie buď neustanovuje, alebo toto riešenie nie je celkom jednoznačné. V takých prípadoch je najvhodnejšie vychádzať z metodickej a rozhodovacej praxe Úradu pre verejné obstarávanie a z judikatúry súdov SR. Takými prípadmi sú aj nejasnosti, nezrovnalosti, preklepy alebo iné chyby vyskytujúce sa v rozpočtoch predkladaných v rámci ponúk, ktoré nemôžu zostať v procese vyhodnotenia verejného obstarávania opomenuté.