Mají spalovací motory ještě šancu? - Adámková, Alena
Voľby do europarlamentu majú potenciál zamiešať klimatické plány EÚ. Očakáva sa, že "zelení" vo voľbách o časť mandátu prídu a posilnia sa konzervatívne strany. Európska ľudová strana pritom podľa svojho prevolebného manifestu "odmieta politiku zákazu, ako je zákaz spalovacích motorov." O elektromobily je malý záujem. Norma Euro 7 schválená v miernejšej forme.