Zavedenie oznamovacej povinnosti pre zahraničné dotácie - Tkáč, Juraj
Nariadenie o zahraničných dotáciách (ďalej len "FSR") nadobudlo účinnosť 12. októbra 2023 s cieľom zabrániť narušeniu hospodárskej súťaže na trhu EÚ v dôsledku dotácií od krajín mimo EÚ. V rámci tejto analýzy sa zameriame na jeho vplyvy na oblasť verejných zákaziek a preskúmame jeho kľúčové prvky, úlohy relevantných aktérov a aktivity Európskej komisie (ďalej len "EK") na podporu jeho implementácie.