Legitimacy of Activation Work in Active Labour Market Policy in Slovakia - Polačková, Zuzana
Text sumarizuje poznatky terénneho výskumu realizovaného na Slovensku zameraného na pochopenie príčin nízkeho vplyvu aktivačných prác na zvyšovanie zamestnanosti účastníkov programu. Prieskum bol realizovaný v kontexte legislatívnej zmeny, ktorá výrazne obmedzila možnosti účasti na aktivačných prácach, pričom zákonodarcovia očakávali bezproblémový prechod účastníkov aktivačných prác na trhu práce, ktorý trpí výrazným nedostatkom pracovnej sily.