Impact of Structural Employee Empowerment on Hospital Ratings: Mediating Role of Social Climate and First-Line Managers’ Resilience - Jankelová, Nadežda, 1966-
Cieľom článku je preskúmať vzťah medzi štrukturálnym posilňovaním manažérov v prvej línii a výkonnosťou zdravotníckych zariadení, pričom sa skúma sprostredkovateľská úloha odolnosti a sociálnej klímy pri formovaní ratingu slovenských nemocníc. Okrem toho sa autori snažia preskúmať hlbšie mechanizmy tohto vzťahu, najmä vplyv odolnosti a sociálnej klímy, ktoré ho môžu pozitívne ovplyvniť.