Daňová medzera, ako nástroj merania daňových únikov na Slovensku - Víghová, Agneša
Daňové úniky spôsobujú výrazný výpadok príjmov štátneho rozpočtu nielen v SR, ale aj v Európskej únii. Krajiny Európskej únie preto hľadajú spôsoby na odhaľovanie daňových únikov. Daňové úniky nie je možné eliminovať, ale je možné ich efektívne odhaľovať a bojovať proti nim prostredníctvom legislatívy, ako aj prostredníctvom účinnej daňovej kontroly. Teoretický a praktický prístup ku kvantifikácii daňových únikov a odporúčania zamerané na zníženie daňovej medzery.