Mliečne výrobky sa ustálili - Kapitán, Peter
Zdravý životný štýl rámcuje spotrebiteľské nálady už niekoľko rokov. Jedným z hitov posledných rokov sú produkty obohatené o bielkoviny, prípadne výrobky, ktoré priamo vysoké množstvo bielkovín obsahujú. Zaručene funguje, ak je na obale vyzdvihnutý obsah proteínov. Samy osebe sú skvelým zdrojom proteínov, teda bielkovín, mliečne výrobky. No práve v ich konzumácii majú ľudia na Slovensku dlhodobo rezervy. Podľa posledných štatistických údajov obyvateľ Slovenska zje približne o 45 kíl mlieka menej, než je odporúčaná dávka.