Spotrebiteľ chce od nápoja viac - Kapitán, Peter
S trochou nadhľadu by sa dalo povedať, že piť nápoje len preto, aby človek uhasil smäd, je dnes už prežitok. Ráno po zobudení je potrebné niečo na prebratie, po ceste do fitnes centra sa treba osviežiť a dodať si potrebné minerály, po dobrom obede je zase potrebná energia, no a k večeri po celom dni niečo, čo podporí trávenie a dodá telu vitamíny. Funkčné nápoje sú dnes medzi spotrebiteľmi jednoznačným hitom. V nealko kategórii dnes najviac vytŕčajú tie energetické.