Coworking Spaces and Mid-Sized Cities in Peripheral Contexts: Conceptualising Development Trajectories - Danko, Lukáš
Coworkingové priestory a kreatívny priemysel predstavujú rýchlo rastúci, ale veľmi rôznorodý sektor zdieľanej ekonomiky. Článok načrtáva typy vyvinutých prírastkových alebo radikálnych foriem zmien, ktoré vedú k priemyselno-inštitucionálnej koevolúcii na základe dôkazov z vybraných miest v strednej a východnej Európe. Výsledky naznačujú, že CS v okrajových oblastiach primárne prispievajú k modernizácii cesty prostredníctvom miestneho začlenenia zainteresovaných strán. Tieto priestory prispievajú k preorientovaniu miestnych kreatívnych ekosystémov zvyšovaním konkurencieschopnosti mikroklastrov.