Evolution of the Bankruptcy Rate Indicator in the Chemical Segment in Slovakia in the Context of the Pandemic - Kajanová, Jana
Pandémia prinútila mnohé podniky zastaviť alebo obmedziť svoje prevádzky, čo viedlo k poklesu výnosov a ziskov. Cieľom tohto výskumu je analyzovať finančné zdravie vybraných spoločností na Slovensku pomocou Altman Z-score a zistiť, ako epidémia COVID-19 ovplyvnila ich finančnú stabilitu, poskytnúť pohľad na finančnú situáciu spoločností a pomôcť investorom. a ďalšie zainteresované strany prijímajú informované rozhodnutia. Altmanovo Z-skóre je finančný pomer, ktorý sa používa na predpovedanie pravdepodobnosti bankrotu spoločnosti. Poskytuje firmám praktický nástroj na meranie ich finančného zdravia a prijímanie vhodných opatrení na riešenie akýchkoľvek problémov, ktoré môžu nastať. Pandémia COVID-19 mala vplyv na finančné zdravie spoločností, ale nebola natoľko významná, aby spôsobila riziko bankrotu ktorejkoľvek z nich. Tento výskum zdôrazňuje dôležitosť pravidelnej finančnej analýzy pre podniky, aby si udržali finančné zdravie a vyhli sa riziku bankrotu.