Finančný leasing - daňový a účtovný pohľad - Kolembus, Anton
Finančný prenájom možno definovať ako záväzkový vzťah, v ktorom sa poskytovateľ finančného prenájmu zaväzuje odovzdať príjemcovi na určitú dobu do používania vec alebo inú majetkovú hodnotu. Poskytovateľ vec obstará do svojho vlastníctva na základe požiadavky príjemcu a nájomca platí prenajímateľovi splátky podľa splátkového kalendára v dohodnutých časových termínoch. Predmet lízingu je v priebehu trvania lízingovej zmluvy vo vlastníctve prenajímateľa.