Ako správne vypočítať daňový bonus na úroky z úveru na bývanie - Matlovičová, Iveta
Daňový bonus na zaplatené úroky predstavuje formu daňového zvýhodnenia na zaplatené úroky pri úveroch na bývanie podľa zákona č. 90/2016 Z. z. o úveroch na bývanie v znení neskorších predpisov. O sumu daňového bonusu na zaplatené úroky sa znižuje daň daňovníia, ktorá sa najskôr zníži o sumu daňového bonusu na dieťa, ak si ho daňovník uplatňuje. Ako má byť správne vystavené potvrdenie banky a ako sa menia podmienky na uplatnenie daňového bonusu?