Štúdium, letné brigády z pohľadu ZDP - Valterová, Ivana
Mnohí študenti počas roka popri štúdiu pracujú. Hlavným obdobím pracovných aktivít študentov sú však školské prázdniny. V súvislosti s tým sa študenti zaujímajú o zdanenie svojich príjmov z pracovnej činnosti a výhody, ktoré môžu využiť. Znalosť príslušných predpisov už pred podpísaním pracovnej zmluvy alebo dohody im umožní minimalizovať daňovú povinnosť. Na študujúce deti si za stanovených podmienok uplatňujú rodičia daňový bonus. Zmeny počas roka týkajúce sa ukončenia štúdia majú vplyv na uplatňovanie tohto bonusu.