Attitudes of Slovak Consumers Towards Environmentally Friendly Products and Their Packaging - Ševčíková, Renáta, 1982-
Cieľom tohto článku je zistiť, ako slovenskí spotrebitelia vnímajú ekologické výrobky a akú úlohu zohrávajú ekologické obaly pri formovaní trvalo udržateľného správania. Prieskum bol realizovaný pomocou štandardizovaného štruktúrovaného dotazníka a zameraný na slovenských spotrebiteľov. Prieskum prebiehal od decembra 2020 do februára 2021, celkovo sa ho zúčastnilo 433 respondentov. Na skúmanie vzťahov medzi charakteristikami respondentov a ich postojmi k produktom šetrným k životnému prostrediu boli použité matematické a štatistické metódy.