Skončenie pracovného pomeru dohodou - poskytnutie odstupného - Hrtánek, Ladislav
Skončenie pracovného pomeru dohodou predstavuje ukončenie pracovného pomeru konsenzom zamestnanca a zamestnávateľa. V uvedenej dohode však musia byť jednotlivé obligatórne obsahové súčasti. Taktiež musí mať písomnú formu. Odstupné je peňažným plnením, ktoré zamestnávateľ poskytne zamestnancovi pri skončení pracovného pomeru, pokiaľ tak právna úprava ustanovuje. Poskytnutie odstupného sa však viaže na určitý počet odpracovaných rokov.