Zamestnávanie cudzincov z tretích krajín - Jaško, Jozef
Čoraz častejšie zaznievajú zo strany zamestnávateľov hlasy o nedostatku pracovnej sily, ktorá sa prehlbuje s príchodom veľkých investícií. Nedostatok pracovníkov sa neprejavuje len v prípade veľkých zamestnávateľov, ale aj v prípade menších prevádzok či zamestnávateľov v sektore cestovného ruchu. Závažnosť situácie si konečne uvedomuje aj vláda SR, ktorá pripravuje legislatívne nástroje na príchod zamestnancov z tretích krajín, t. j. zamestnancov mimo EÚ.