Profesionalita a feminizácia vysokoškolských učiteľov - Prokopcová, Eva
Vývoj učiteľskej profesie prešiel v západnom svete od prelomu 18. a 19. storočia dlhú cestu. Výskumy v tejto oblasti dnes, v 21. storočí, jasne ukazujú, že v oblasti výskumu učiteľskej profesionality je stále veľa nezodpovedaných výskumných otázok týkajúcich sa prípravy, sebavzdelávania a ďalšieho vzdelávania učiteľov na vysokých školách a hlavných charakteristík ich profesionalita. V našom aktuálnom výskume vysokého školstva na Slovensku, ktorý je súčasťou širšieho výskumu učiteľskej profesie, sa zameriavame na prípravu a profesionalitu vysokoškolských učiteľov.