Kedy zamestnávateľ nemusí platiť odškodné - Tichý, Miroslav
Základný právny predpis v oblasti pracovnoprávnych vzťahov - Zákonník práce (zákon č. 311/2001 Z. z. v znení neskorších predpisov) vo svojej ôsmej časti - Náhrada škody rieši nielen zodpovednosť zamestnanca či zamestnávateľa za spôsobenú škodu, ale i možnosť zbavenia sa viny. Do tejto oblasti radíme nielen škodu na motorovom vozidle, vlastnom náradí, vlastnom zariadení a vlastných predmetoch potrebných na výkon práce, ale aj na odložených veciach.