Sustainable Self-Employment: Regional Specificities and their Impact in Less Developed Districts of Slovakia - Kalafutová, Anna, 1996-
V menej rozvinutých okresoch s vyššou mierou nezamestnanosti a nedostatočnou heterogenitou práce môže mať samostatná zárobková činnosť vplyv na znižovanie nezamestnanosti a rozvoj podnikania. V krajinách ako je Slovensko nie je veľa štúdií zaoberajúcich sa regionálnymi špecifikami a ich vplyvom na samostatnú zárobkovú činnosť. Z tohto dôvodu sa výskum zameriava na udržateľnosť samostatnej zárobkovej činnosti u živnostníkov, ktorí začali vykonávať samostatnú zárobkovú činnosť v rokoch 2012 až 2016. Vo výskume sledujeme tri roky od začiatku podnikania v dvanástich menej rozvinutých okresoch Slovensko.