Samoplatitelia v zdravotnom poistení a ich nemocenské zabezpečenie - Mintál, Ján
Zdravotné poistenie, právne vzťahy vznikajúce na základe zdravotného poistenia a prerozdeľovanie poistného na verejné zdravotné poistenie je predmetom úpravy zákona č. 580/2004 Z. z. o zdravotnom poistení v z. n. p.. Verejné zdravotné poistenie je určené všetkým občanom zo zákona a na jeho základe majú právo na všeobecnú zdravotnú starostlivosť a služby súvisiace so zdravotnou starostlivosťou. Čo sa uhrádza z verejného zdravotného poistenia?