The Importance of ESG Reporting in the Context of GRI Regulation and EU Regulation - Stanley, Renáta, 1981-
Dôsledky klimatických zmien sú v súčasnosti jednou z najdiskutovanejších tém vo všetkých krajinách sveta a týkajú sa podnikateľských subjektov, ako aj každého z nás. Reakciou na rastúcu potrebu spoločností podávať správy o svojich postupoch udržateľnosti je regulácia týchto správ na globálnej úrovni prostredníctvom organizácie GRI (Global Reporting Initiative) a v rámci EÚ prostredníctvom smerníc ESRS a následných noriem. Prehľad existujúcich a plánovaných krokov v oblasti ESG (Environmental, Social and Governance ) reportingu.