Climate Changes With the Emphasis on Greenhouse Gas Emissions in the Context of Sustainable Development - Kňažková, Veronika, 1986-
Dôležitou témou súčasnosti sú emisie skleníkových plynov, ktoré predstavujú jednu z príčin vedúcich ku klimatickým zmenám. Mnohé subjekty sa ich snažia eliminovať na najnižšiu možnú úroveň v celosvetovom meradle v snahe dosiahnuť trvalo udržateľný rozvoj. V oblasti udržateľnosti rastie potreba neutrálnych a komplexných rámcov pre vysokokvalitné správy o udržateľnosti, ktoré možno preto považovať za kľúčový prvok výkazníctva subjektov. K zvýšeniu dôvery v informácie vykazované účtovnými jednotkami prispieva aj samotný audit, čo môže byť považované za dôležitý nástroj prispievajúci k transparentnosti audítorskej profesie na globálnej úrovni a trvalo udržateľného rozvoja, ktorého hodnotenie je v Európskej únii dlhodobou prioritou.