Obmedzenie platieb v hotovosti - Fudák, Lukáš
Opatrením obmedzenia platieb v hotovosti sa zabránilo fiktívnemu vystavovaniu príjmových a výdavkových dokladov bez reálneho toku finančných prostriedkov, kreatívnemu účtovníctvu na konci účtovného a zdaňovacieho obdobia podľa toho, aký základ dane daňový subjekt vykazuje. Daňový úrad má zároveň lepší prehľad o aktivitách podnikateľov a lepšie vie koncentrovať svoju pozornosť na podozrivé operácie.