Obecná školská rada, jej ustanovenie a kompetencie: orgán školskej samosprávy - Stanislavová, Mária
Pripomenutie právnej úpravy pre Obecnú školskú radu, ktorou je zákon č. 596/2003 Z. z. o štátnej správe v školstve a školskej samospráve. Informácie o mieste zriadenia, počte členov, a spôsobe jej ustanovujúceho zasadnutia. Poukázanie na jej kompetencie voči školám a školským zariadeniam, ktorých zriaďovateľom je obec, a tiež na niektoré kompetencie voči školám a školským zariadeniam, ktoré na úžemí obce zriaďuje iný zriaďovateľ.