Spoločný obecný úrad - fungovanie, organizácia a právna zodpovednosť - Hrtánek, Ladislav
Spoločný obecný úrad predstavuje jednu z možností vykonávania decentralizovaných kompetencií samosprávou. Pri vzniku spoločného obecného úradu navyše jednotlivé obce nestrácajú právnu subjektivitu. Fungovanie a organizácia spoločného obecného úradu je predmetom hlavne zmluvy o zriadení spoločného obecného úradu. Určité konkrétnosti organizácie spoločného obecného úradu môžu byť predmetom aj organizačného poriadku spoločného obecného úradu. Je potrebné zvažovať aj prípadnú právnu zodpovednosť za činnosť spoločného obecného úradu?