Poradenské služby na školách a v školských zariadeniach - Hrašková, Dagmar
V súčasnej dobe sa poradenské služby rôzneho charakteru vykonávajú v mnohých sférach spoločenského života. Rezort školstva presadzuje opatrenia, aby výchova a vzdelávanie v školách a v školských zariadeniach, boli založené na princípe rovnoprávnosti prístupu k výchove a vzdelávaniu so zohľadnením výchovno-vzdelávacích potrieb jednotlivca a jeho spoluzodpovednosti za svoje vzdelávanie, zákazu všetkých foriem diskriminácie a obzvlášť segregácie. Význam výchovného poradenstva v školstve. Centrum pedagogicko-psychologického poradenstva a prevencie. Centrum špeciálno-pedagogického poradenstva. Poslanie výchovného poradcu.