How Regional is the Manufacturing Value Chain of the Main European Countries? - Di Berardino, Claudio
Štúdia skúma súčasnú dynamiku deindustrializácie a posun smerom k regionalizácii vo výrobných hodnotových reťazcoch v rámci štyroch hlavných európskych ekonomík: Nemecka, Španielska, Francúzska a Talianska počas dekády 2010 - 2020. Analýza zdôrazňuje rastúci význam offshoringu služieb pred výrobou a zdôrazňuje strategický posun smerom k využívaniu regionálnych silných stránok a integrácii. Štúdia prispieva k pochopeniu vyvíjajúcej sa krajiny globálnych hodnotových reťazcov, regionalizácie a strategických reakcií hlavných európskych ekonomík tvárou v tvár globálnym posunom smerom k nearshoringu a reshoringu.