The Role of Cities in the Reconstruction of Ukraine - Szpak, Agnieszka
Počas ľudskej histórie boli mestá terčom vojen z dôvodu ich významnosti pre politiku, hospodárstvo, komunikáciu a obyvateľstvo. Dnes možno do tohto zoznamu pridať ukrajinské mestá ako Kyjev, Mariupol, Charkov a Irpin. Tento komentár sa zameriava na dlhodobú výzvu rekonštrukcie Ukrajiny a úlohu miest, ktoré môžu v tomto procese zohrávať dôležitú úlohu v medzinárodných rozhodovacích procesoch. Tieto úlohy zahŕňajú bilaterálne kanály systému partnerských alebo sesterských miest a medzinárodných a národných sietí miest. Navyše, takéto snahy o rekonštrukciu sú už evidentné na Ukrajine a poukazujú na to, že činnosti na podporu mesta nie sú obmedzené len na postkonfliktnú fázu.