The Importance of Soft Skills in the Context of Contemporary Economic Relations and International Student Mobility - Grebe, Eva
Úspech absolventov na trhu práce stále viac závisí od mäkkých zručností, ktoré sa najlepšie rozvíjajú prostredníctvom medzinárodných študijných skúseností. Vzhľadom na meniacu sa ekonomickú situáciu po pandémii COVID-19 zamestnávatelia oceňujú prispôsobenie sa rôznym kultúram a prostrediam. To je kľúčové pre internacionalizáciu univerzity. Štúdia sa zameriava na to, ako sa zručnosti z medzinárodnej mobility zosúlaďujú s potrebami trhu práce EÚ, najmä v prípade študentov Medzinárodných vzťahov Vysokej školy ekonomickej v Prahe. Výskum zahŕňal prieskumy a rozhovory so zamestnávateľmi, ktoré priniesli odporúčania pre český vzdelávací systém a zdôraznili význam medzinárodnej mobility pre zručnosti študentov.