Územné konanie po zmene územného plánu - Tekeli, Jozef
Príspevok analyzuje právno-aplikačnú otázku, aký dopad má zmena územnoplánovacej dokumentácie obce na nárok stavebníka na vydanie územného rozhodnutia, ak o jeho vydanie požiadal pred účinnosťou zmien a doplnkov územného plánu. Ide o pomerne časté situácie, ak v čase podania návrhu na vydanie územného rozhodnutia o umiestnení stavby je navrhovaná stavba v súlade s územnoplánovacou dokumentáciou obce, avšak po zmene a doplnkoch územného plánu obce už navrhovaná stavba nie je v súlade s územnoplánovacou dokumentáciou obce, príp. zóny.